Persbericht: 6 juni startsein Buurtvereniging De Hoven

In Zutphen bestaan er nog enkele buurtverenigingen. Hiervan bevinden zich er twee in de Hoven, namelijk buurtvereniging Voorsterwegkwartier en Buurtvereniging Achterhoven. De functie van een buurtvereniging is in de afgelopen jaren sterk veranderd, agenda’s worden steeds voller en men maakt keuzes in mogelijke activiteiten en uitstapjes. De activiteiten van de buurt zijn extra en passen soms minder goed in de planning hierdoor nam de deelname aan activiteiten bij beide verenigingen af. Enkele jaren geleden hebben de verenigingen dan ook besloten activiteiten gezamenlijk te organiseren. Deze productieve samenwerking is het startsein geweest voor het samenvoegen van beide buurtverenigingen. Na een bestaan van 70 jaar zullen de verenigingen gezamenlijk verder gaan als Buurtvereniging De Hoven.

bv de hoven 5

Feestelijk einde en knallend nieuw begin
De besturen van beide verenigingen zullen na een jaar van uitgebreide voorbereiding hun taken neerleggen en het stokje overdragen aan het bestuur van Buurtvereniging De Hoven. Dit zal symbolisch gebeuren tijdens het jubileumfeest van de verenigingen op 6 juni 2015. Hier heffen de leden het glas op het het zeventig jarig jubileum van beide verenigingen en de start van de nieuwe vereniging. Tijdens deze avond zal tevens het logo onthult worden.

Leuke activiteiten

Buurtvereniging de Hoven is er voor alle bewoners van de Hoven omdat het belangrijk is dat er een gezamenlijke binding is en blijft. De activiteiten zijn altijd vrijblijvend van aard. Heeft u geen belangstelling voor een activiteit, dan slaat u lekker over. Deze nieuwe vereniging zal grotendeels de activiteiten van de huidige verenigingen voortzetten naar zal uiteraard ook kijken naar mogelijke vernieuwingen. Om een beeld te geven van de wat deze buurtvereniging gaat doen hierbij een greep uit de activiteiten van voorgaande jaren: Carnaval, Pasen, kinderuitje, disco, sinterklaas, kamp, toneel, fietstocht & BBQ, forelvissen, spooktocht, darttoernooi, diverse creatieve workshops, seniorenreis, high beer.

Naast het organiseren van activiteiten informeert de buurtvereniging u ook over diverse zaken in de wijk en de vereniging.

Lid worden?

Voor slechts € 12,00 per volwassenen per jaar bent u al lid en kunnen u en eventueel uw thuiswonende kinderen onder 18 jaar deelnemen aan onze activiteiten. Sommige activiteiten zijn gratis en bij enkele activiteiten is een kleine eigen bijdrage noodzakelijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.