jaarverslag 2010/2011

Jaarverslag contributiejaar 2010- 2011
Dit jaar zijn we begonnen met het introduceren van een machtiging voor de contributie. Leden kunnen aangeven of zij een machtiging willen afgeven voor het innen van de contributie. Dit heeft een hoop voordelen. Ook gaan we als buurtvereniging met het digitale tijdperk mee en kunnen de flyers digitaal verstuurd worden naar de leden die dit willen. Onze website heeft een “make- over” gehad en we zijn ook actief op internetsite Hyves. Dit is vooral handig om de jongere generatie van onze leden meer te kunnen bereiken.


·Heufs Volksfeest: Op 13, 14 en 15 mei 2010 was er weer de geweldige jaarlijkse kermis van de Hoven. Als vereniging maken wij onze leden tot 13 jaar blij met 3 vrijkaartjes voor de attracties, die op vrijdagmiddag ingeleverd kunnen worden. Ook dit jaar is hier weer volop gebruik van gemaakt. Er zijn bijna 500 kaartjes ingeleverd bij de attracties! Voor onze leden van 14 tot 18 jaar waren er 3 consumptiebonnen. Deze zijn ook allemaal ingewisseld bij de kassa van het Heufs Volksfeest.

·4×4 voetbaltoernooi: Op 6 juni 2010 was er weer het 4×4 voetbaltoernooi georganiseerd door VWK, BVA en ZVV. Het was een leuke dag. Het weer was mooi en sfeer was gezellig.

·Fietstocht: Op 13 juni 2010 werd er weer gefietst. Deze fietstocht was uitgezet door Gerrit Koenders en Erik Spijkerman. Voor het eerst is de tocht niet op 2e pinksterdag. Het was een leuke tocht met wederom lekker weer. De opkomst was wat magertjes, zo`n 30 personen, maar dat mocht de pret niet drukken. Deze keer werd de fietstocht gewonnen door de familie Merkx.

·Jubileumfeest: Op 21 augustus 2010 is het dan weer zover! Het feest ter ere van ons 65 jarige bestaan van de buurtvereniging. Voor de jubileum commissie en vele vrijwilligers was het een spannende dag. Gaat alles goed, na de vele en lange voorbereiding? Ik denk dat we met zijn allen kunnen zeggen dat het een geweldig feest is geworden! De hele tent was vol, zo`n 200 feestgangers. Er werd volop gedanst, gegeten en gedronken. Ook de verloting was een groot succes, met prachtige prijzen, zoals: een fiets, digitale camera en een dvd speler. Op naar het volgende feest.

·Kinderactiviteit: Op vrijdagmiddag 24 september 2010 gaan de jongste leden naar speeltuin “de Brugkabouter” in Eerbeek. Ruim 20 kinderen in de leeftijd van 3 tot 7 jaar hebben zich opgegeven voor deze leuke middag. Er is flink gespeeld en door het maisdoolhof gelopen. Ook worden ze allemaal voorzien van een heerlijk glaasje ranja en als  afsluiting wordt er gezamenlijk pannenkoeken en ijsjes gegeten. Een leuke, actieve middag voor onze allerkleinste leden.

·Seniorenreis: Op donderdag 7 oktober 2010 staan er een hoop mensen op de ijsselkade in Zutphen. Hier ligt de boot van de “Nieuwe Aanleg” aangemeerd. Voor de senioren onder ons is er een gezellige activiteit georganiseerd. Met de boot van Zutphen naar Almen. In de “ Nieuwe Aanleg” word  er gekegeld, gebowld, gesjoeld en gedart en er is een tafelgoochelaar. Deze man zorgt ervoor dat velen hun ogen niet kunnen geloven. Hoe doet ie dat toch? Als afsluiting van de dag wordt er gezamenlijk gegeten en rond 20.00 is de bus om een ieder weer veilig af te leveren in Zutphen. Na aanleiding van deze dag heeft een van de senioren een verslagje op de site van de buurtvereniging gezet, deze kan nog altijd nagelezen worden.

·Disco: Op 9 oktober 2010 was er weer een disco voor de kinderen van 10-14 jaar. Er waren zo`n 60 kinderen, dus dit is een druk bezochte activiteit. Ook deze activiteit organiseren we samen met BVA en ZVV.  Op 12 februari 2011 is er wederom een disco, maar nu is de opzet ervan anders dan voorgaande keren. Als proef hebben we gekozen om de activiteit in 2en te spitsen. De kinderen van groep 5,6 en 7 mogen komen disco-en van 19.00 tot 21.15 uur. Daar werd gretig gebruik van gemaakt. Daarna mogen de kinderen van groep 8  en tot 15 jaar. Zij mogen disco-en van 21.30 tot 23.45 uur. Dit gedeelte was de opkomst iets minder groot, maar volgens de aanwezige feestgangers was het erg leuk!

·Puzzelwandeltocht: Op 13 november 2010 zou er een puzzelwandeltocht gehouden worden door het fraaie Zutphen. Maar door de geringe aanmeldingen waren we genoodzaakt om deze activiteit niet door te laten gaan.

·Spooktocht senioren: In samenwerking met BVA is er op 6 november 2010 een spooktocht voor de waaghalzen vanaf 15 jaar. Maar door wederom een te geringe opgave is ook deze activiteit afgelast.

·Sinterklaasmiddag: Op 27 november 2010 was het weer een spannende dag voor de kinderen van 3 tot 8 jaar. In samenwerking met BVA, ZVV en Stichting HVF hebben we een geweldige Sinterklaasmiddag georganiseerd. Er waren ruim 65 kinderen aanwezig. Mede dankzij een bijdrage van de wijkraad zijn de kosten voor deze activiteit erg laag gebleven. Alle kinderen stonden vol verwachting bij de school op de Mulderskamp te wachten tot de Goedheiligman zijn aantrede zou doen. Dit jaar kwam de Sint, onder begeleiding van de Pietenband, in een “koets” met 2 kleine hulp paardjes. In een lange optocht waarbij jong en oud uit volle borst meezongen met de welbekende liedjes, liepen ze naar de voetbalkantine. Daar mochten de ouders hun kinderen om 16.00 uur weer ophalen, na een leuke middag waarbij alle kinderen natuurlijk met een mooi cadeau werden verblijdt.

·Spooktocht junioren: Op 5 februari 2011 was er voor het eerst ook een spooktocht voor de kleine waaghalzen. Ook deze activiteit is door te geringe opgave afgelast. Er wordt wel nagedacht over een nieuwe datum en mogelijke samenwerking met andere verenigingen.

·Carnaval: Op 5 maart 2011 werd er druk verkleedt en geschminkt. Tijd voor het carnavalsfeest, dat in samenwerking met BVA, ZVV en SHVF werd georganiseerd voor kinderen in de leeftijd van 3 tot 8 jaar. Er waren 54 kinderen die zich flink hadden uitgedost voor deze gezellige middag die werd gevuld door dansen en hossen en een clowns duo.

·Toneelavonden: Dit jaar een blijspel in 3 bedrijven. “Het café van Mie Pap”. Een vrolijk spel vol onverwachte ontwikkelingen. We lieten ons verrassen door de absurde ontwikkelingen in een klein dorpscafeetje. Eerst op zaterdag 5 maart een goed bezochte avond in het dienstencentrum. Voor onze leden van 65+ en daarna een druk bezochte avond in het IJsselpaviljoen op zaterdag 12 maart. Het waren beide geslaagde avonden, waar veel gelachen is. Tijdens de avond in het Ijsselpaviljoen bleken er ook een hoop niet leden te genieten van deze leuke activiteit. Ook nam menigeen een leuke prijs mee naar huis. We wachten volgend jaar weer af wat de toneelspelers weer voor ons in petto hebben…..

Samenvatting verenigingsjaar:
We hebben met veel plezier dit verenigingsjaar beleefd en dankzij de hulp van de vrijwilligers is het weer mogelijk geweest om de activiteiten tot een goed eind te brengen. Maar meer hulp is natuurlijk altijd welkom.
Wel zien wij de bezetting van het bestuur somber in, aantrekken van nieuwe bestuursleden gaat heel moeizaam. Daar in tegen is het wel gelukt om diverse mensen als commissieleden te laten functioneren. Hierdoor wordt het voor het bestuur een stuk aangenamer en de lasten verlicht. De deelname aan de verschillende activiteiten is over het algemeen goed te noemen, maar het kan natuurlijk altijd beter. Samenwerking met onze zusterverenigingen is daarom noodzakelijk, maar maakt het ook leuker. De laatste jaren zijn we druk op zoek geweest naar vernieuwingen en hierop is positief gereageerd door onze leden. Omdat het wijkcentrum het Uilennest zijn deuren sluit, is er druk overleg tussen de wijkraad en verenigingen in de Hoven, om te kijken wat de mogelijkheden zijn om ergens in de Hoven een centrum te hebben waar alle verenigingen gebruik van kunnen maken. Wij houden u op de hoogte. Onze stem in de wijkraad is vertegenwoordigd in de vorm van Dik Hekkelman, als er vanuit de buurtvereniging vragen zijn aan de wijkraad dan zal dat via Dik lopen en vice versa ook.  Het ophalen van het oude papier op de tweede zaterdag van de maand verloopt vlekkeloos. Heren papierophalers hartelijk dank. De opbrengst van de maandelijkse inname is te lezen op onze website. Voor het kalenderjaar 2010 was de opbrengst 88180 kilo.Ondanks het ophalen van oud papier en de opbrengsten hiervan, merken ook wij de financiële crisis. Activiteiten worden steeds duurder, en onze aanwas steeds kleiner. Daardoor blijven wij bij de diverse activiteiten een bijdrage vragen. Leden die ons ontvallen zijn hebben wij herdacht d.m.v. een rouwkaart of onze aanwezigheid tijdens de plechtigheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.