Verslag fietstocht BBQ 2016

Ondanks dat de weer voorspellingen niet gunstig waren melden zich rond 12:00 uur 45 fietsers bij Boer Kip aan de start voor de fietstocht en gingen met de routebeschrijving en de foto puzzel op weg. Het eerste deel van de tocht ging over de lange brug richten de nieuwe Noorderhaven, over en langs de oude Marswegkwartier na het Twentekanaal. Over de oude kanaal burg langs de Metray naar de eerste pauze plaats.

bos

Hier aangekomen konden de fietsers uitrusten en werden ze, naast het proeven van diverse oude Hollandse lekkernijen, voorzien van koffie, thee en mocht men raden wat er onder de doeken en in de tuinaarde verborgen was.

 

fietsen-2

Weer op het zadel gezeten ging het richting Gorssel door de Ravensweerd richten het Elfde Uurtje, en over de grote weg na Joppe de Zesprong. Over de Zesprong werd neergestreken in de wijngaard de Zesprong, waar kennisgemaakt kon worden met een Rose, Witte en Rood wijn welke van de druiven uit deze wijngaard gemaakt werden. De glazen worden gepresenteerd op een “zilveren blaadjes” omdat de witte wijn een zilveren prijs heeft gewone, daarnaast werd door Dies ( de vrouw van eigenaar Hans) een korte uitleg over de wijn gegeven. Voor niet wijndrinkers en de kinderen was er een heerlijk glas druivensap.

wijn-2

Terug op de fiets over de Elzerdijk richting Twente Kanaal langs het kanaal en over de sluis na de oude brug over het Twente Kanaal. Via de Deventerweg, Station en de out brug terug naar Boer Kip. Waar de voorbereidingen voor de BBQ in volle gang was en de 8 niet fietsers zich ook gemeld hadden.

Na ruim  3 uur gezellig  met  elkaar  rond  de diverse tafels  en  stoelen van  Boer  Kip  doorgebracht  te hebben keerde   en ieder  huiswaarts. Een mooie fiets middag  met  zoals altijd  veel discussies over  de   route  afgesloten met een goede  en smakelijk BQ. Al  hulde aan de   leden  die    deze fietstocht  in een korte   tijd georganiseerd  hebben, en zeker   de goede traditie  van de  buurtvereniging  die voort gezet   moet  worden.  Leden welke  ideeën   hebben en  mee willen organiseren aan de  fietstocht   2017  mogen  zich   al  melden bij  het  bestuur.

Geert Leerink  ( fietser).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.