Kampverslag 2012

 Verslag BVA / VWK kamp 2012

Op 14 september was het dan zover…………..we gingen eindelijk op kamp!!!!!! Alle kinderen staan opgetogen, en ook wel een beetje nerveus, te wachten op de parkeerplaats van ZVV de Hoven. Dit is het eerste jaar dat niet alleen de BVA kids op kamp gaan, maar ook de VWK kids mochten dit jaar mee. Meer kinderen, en heel belangrijk méér vreugde! Echter waren de meiden wel enorm in de meerderheid. In totaal zijn er 31 kinderen mee geweest, waarvan maar liefs 27 meiden! Maar onze 4 kereltjes hebben het erg naar de zin gehad. Ze hebben leuk samengespeeld met elkaar, maar ook goed samengewerkt met de meiden tijdens de activiteiten.

Na aankomst werden direct de slaapplaatsen verdeeld. De meiden over twee slaapzalen, en de jongens hadden een leuke privé kamer met 2 stapelbedden. Zowel bij de jongere meiden als bij de oudere was het al snel een drukte van jewelste op de slaapzaal (als u weet hoe het in een overvol kippenhok klinkt………dan zit u dicht in de buurt qua geluid ;-)).

Er was nog even wat tijd over om de boel te verkennen, en vooral de koeienstal en het konijnenhok waren al snel erg populair. Toch moesten de kids even stoppen met konijnen knuffelen, want er moest in de grote zaal nog wat gevierd worden!! De tweeling Nicky en Sanne waren die dag jarig en daar moest natuurlijk voor gezongen worden. Onder het genot van een glaasje drinken en een soesje of een tompouce, konden de kinderen even bijkomen van de eerste indrukken.

We moesten weer snel in de benen……..er stond een spel op het programma. Na een uitgebreide speluitleg zijn we, verdeeld in 4 groepen, het bos in gegaan om te bosjassen. De jongere kinderen vonden het aanvankelijk wel wat onduidelijk, maar tijdens het spel kregen ze flink de smaak te pakken. Bij terugkomst nog even wat drinken, en dan toch maar klaar maken voor bed. Er mocht nog gekletst worden, maar om 00:30 moest het stil zijn. Vooral de kleinsten waren kappot en vielen al snel als een blok in slaap.

Er was niet veel moeite met het wekken van de kids, aangezien ze bijna allemaal al redelijk vroeg uit de veren waren. Opdracht van vandaag: snel aankleden, en zonder tutten en tandenpoetsen, verzamelen voor de volgende activiteit. Door de leiding was er een speurtocht met verschillende vragen uitgezet in het bos. In dezelfde 4 teams gingen we team voor team het bos in. De vragen waren gelukkig niet al te moeilijk, maar het was wel oppassen geblazen met de instinkers.

Toen alle teams weer terug waren bij de eetzaal kon er op het gemak worden ontbeten, en was er weer voldoende tijd om de tanden te poetsen, de haren te doen, en wat rond te kijken op de boerderij.

’s Middags, tijd voor een 6-kamp. Voornamelijk het katapult schieten met waterballonnen was erg favoriet. En met de overgebleven waterballonnen, tja wat moet je daar nou mee? De jongens wisten hier wel raad op, en heus waterballonnen gevecht met als mikpunt……Mark. Vooral Nino wist het doelwit goed te raken! Al met al was het, zodra het zonnetje zich liet zien, een geweldig mooie dag.  Er hebben zelf enkele dames heerlijk in badkleding liggen zonnen. Dit ten ongenoegen van de leiding die het toch wel een beetje te fris vonden…….brrrrrr.

Aan het eind van de middag was er voldoende tijd over zodat de kids zich goed voor konden bereiden op de bonte avond. Vooral de meiden zijn heel druk bezig geweest met het optutten, en voorbereiden van de stukjes, die ze speciaal voor deze avond hadden ingestudeerd.

Rond 20:30 ging de DJ van start, en hebben we kunnen genieten van de muziek en de vele stukjes die de meiden zelf hadden bedacht. De jongens hebben van dit alles niet zo heel veel meegemaakt, er was voor hen iets wat toch meer interesse wekte…….lekker FIKKIE stoken!

Om 23:00 werd er van ons verwacht stil te zijn op de kampeerboerderij, voor sommige wel wat moeilijk maar uiteindelijk is het heel soepel verlopen. De DJ’s weer naar huis, en de kids klaar voor een spannend verhaal van Sanne. Voor de echte bikkels onder ons was er nog een wandeling in het bos rond middernacht. En eng was het toch wel, er waren namelijk wel hele vreemde snuiters in het bos aanwezig! Uiteindelijk heeft maar een klein groepje de tocht uitgelopen, en zelf de leiding vond het stiekem toch wel spannend.

Op zondagochtend kon iedereen even relaxed aan doen. Rustig de tas inpakken en lekker uitgebreid ontbijten. De leiding dacht de kids te verassen met een lekker gekookt eitje, maar die hebben ze toch zelf op moeten eten. Oké nu kamers leeg en met de auto richting het Mosselpad. Vanaf deze lokatie hebben we, verdeelt in 3 groepen een GPS-tocht gelopen. Uiteindelijk heeft maar 1,5 groep de tocht daadwerkelijk uitgelopen, daar het toch wel een heel eind was. Wel hebben we veel van de natuur kunnen genieten onderweg. Zo kwamen we langs twee mooie zandverstuivingen en hebben we lekker geklauterd in het bos.

Met zere voeten, zaten we dan allemaal weer aan tafel. Onze laatste maaltijd samen. Aluminium folie op tafel met daarop, met saus, de prachtige tekst: “kamp 2012 BVA VWK”, en bergen patat met een lekkere snack. Smullen geblazen!

Na het eten een lekker ijsje, en niet te vergeten de prijsuitreiking! De groep van Linda ging er na afloop met de prijs van door. Nog een allerlaatste groepsfoto, en toen weer moe, maar voldaan terug naar huis. Iets later dan verwacht kwamen we aan op de parkeerplaats was alle kinderen weer door hun ouders werden verwelkomd.

Veel plezier gehad, veel gelachen en veel gedaan en gezien, we kunnen terugkijken op een super geslaagd kamp. Op naar volgend jaar!

Kampweetjes 😉

Wist u dat………..

·         Niet alleen de voorzitster (Antoinette) rookt, maar óók haar auto.

·         Nino slaapt met “naakte” benen.

·         Dat het bord van “van der Valk” een giraf was.

·         Puck denkt dat Antoinette een echte prinses is.

·         Volgens Jim de meiden hun haren hebben laten “gladstrijken”.

·         Hein in z’n vrije tijd als Indiaan door het leven gaat.

·         Nicky hele verhalen voordraagt in haar slaap.

·         De voorzitsters graag samen de hapjes ronddelen.

·         Tamara, als het wat frisser wordt buiten, tegen de kinderen zegt: “Doe wat langs een je mouwen”.

·         Isa eigenlijk al 70 jaar is.

·         Iris een decoupeerzaag in haar toilettas heeft.

Verslag van Isa en Alisha

KAMP,

Wij vonden het kamp echt super leuk.
Er waren leuke dier zoals:konijnen,koeien,kippen.pauwen,geiten en een hond.
Het was leuk dat wij de konijnen uit het hok mochten halen.
De spelletjes die we s’avonds in het bos deed waren ook super leuk.
En de bonteavond was ook super leuk.
Er was toen ook een talentenjacht.
Jammer dat er geen prijs anders was die zeker voor ons (haha).
De dag daarna gingen we een boswandeling maken maar dat leidde tot een week spierpijn (haha).
Verder deden we spelletjes op het veldje  zoals:waterballonkatapult.
Je kon zelf ook spelletjes doen wij deden kanibaaltje.
We deden ook overgrootmoedertje (isa was de oma 70 jaar alisha en suzie waren haar kleinkinderen).
De laatste avond aten we patat maar niet met mes en vork.
Op het folie stond ‘kamp 2012.’en de patat lag er naast.
DIT WAS EEN TOP KAMP.

(GEORGANISEERD DOOR V.W.K. EN B.V.A.)

GROETJES ISA EN ALISHA

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.